Skip to main content

De Nordmann kerstboom is een van de meest populaire kerstbomen van de laatste tijd. Dat komt doordat de kerstboom hele vaste en dikke naalden heeft. Dit is de rede waarom deze boom vaak in huis gehaald wordt met kerst. U hoeft immers niet elke dag de naalden te rapen en hij ziet er prachtig uit. Een Nordmann boom is na 10 jaar geschikt als kerstboom en heeft dan een lengte bereikt van ongeveer 215 centimeter. Daarnaast heeft een Nordmann hele fijne naalden die niet prikken.

Hoe kunt u een Nordmann herkennen

U kunt een Nordmann herkennen aan zijn donkergroene en glanzende kleur met aan de onderkant van de naalden 2 weten strepen. Een Nordmann begint te groeien in de breedte en groeit dan langzaam verder naar de punt toelopend. Het onderste gedeelte van de stam van deze boom is vrij breed. Hier moet je rekening mee houden bij het kopen van een standaard voor een Nordmann kerstboom.

Leuke feitjes

 • De Latijnse naam van de Nordmann is Abies nordmanniana. De Nordmann den is ‘ontdekt’ door de Finse bioloog Alexander von Nordmann en heeft hier zijn naam aan te danken.
 • De boom kan tot wel 85 meter hoog worden, wanneer de boom in de juiste leefomstandigheden staat.
 • Ook wel genoemd als: De Kaukasische zilverspar.
 • De Nordmann zilverspar komt oorspronkelijk uit de omgeving van Turkije en Armenië

Nordmann Kerstboom kopen

Heeft u uw favoriete Kerstboom  op onze website gevonden? Plaats dan uw bestelling online. Wij pakken de boom zorgvuldig voor u in, zodat hij makkelijk vervoert kan worden en in perfecte staat op de plaats van bestemming kan worden afgeleverd. Voor eventuele vragen kunt u ons bereiken via het volgende telefoonnummer: (073)-5035229.

Nordmannkerstboom.nl: voor het kopen van een prachtige Kerstboom voor een gezellige kerst.

Voordelen van de Nordmann

 • Geen uitval naalden
 • Mooie glanzende boom
 • Minder allergische reacties
 • 2-3 weken in huis
Contactformulier

  Om te controleren of u geen robot bent, beantwoord deze vraag alstublieft:

  Werststeeg 67
  5258 TA Berlicum
  073-5035229
  06-53616949
  info@nordmannkerstboom.nl