Een echte kerstboom is een natuurproduct. Deze heeft verzorging nodig. Gelukkig is het onderhouden van een echte kerstboom niet moeilijk. Met de onderstaande tips geniet u de hele maand december van een groene en geurige boom met weinig naaldverlies:

Net als bloemen

De Nordmann kerstbomen in onze webshop worden gezaagd en dus geleverd zonder kluit. Ook een boom zonder wortels kan, en moet, water opnemen om mooi te blijven. Net als bij bloemen doet een kerstboom dit het beste als er een stukje van de onderkant afgehaald wordt. Het wordt daarom geadviseerd om 3 centimeter van de onderkant af te zagen, alvorens de boom op te zetten.

Acclimatiseren

De kerstbomen in onze webshop worden vers gekapt en komen dus direct uit de winterkou. Daarom word er geadviseerd om de boom eerst een dag op temperatuur te laten komen. Kies hiervoor een koele plek in uw huis zoals een schuur, garage of berging. Zaag alvorens u de boom laat acclimatiseren, een stuk van 3 centimeter van de onderkant en plaats de boom in een volle emmer water. Zo zuigt de boom zich vol water en went deze rustig aan het temperatuurverschil.

Kerstboomstandaard

Een gezaagde kerstboom staat het stevigst in een kerstboomstandaard. Nordmannkerstboom.nl verkoop daarom ook de award-winning standaard van het Amerikaanse merk Cinco. Deze pint de boom vast met een uniek en veilig schroefsysteem dat bovendien niet per ongeluk losgemaakt kan worden door kinderen. Daarnaast is de Cinco kerstboomstandaard voorzien van een groot waterreservoir, waardoor de boom nooit zonder water hoeft te zitten.